Waarom massage

Waarom eigenlijk?

Ben je een sporter en train je bijvoorbeeld 2 x per week of misschien wel elke dag, dan vraagt die training nogal wat van je lichaam. Daarom is het enorm belangrijk om je lichaam goed te verzorgen. De spieren verdienen zo'n verzorging, en dit kan veel blessureleed voorkomen.

Bij Sportmassage denkt men al snel aan topsporters en de daarbij behorende professionele begeleiding. Natuurlijk is zo'n sportmassage een belangrijk onderdeel van hun verzorging. Maar waarom zou jij als amateursporter geen gebruik maken van de kennis van een sportmasseur. Afhankelijk van je inspanningen kun je ervoor kiezen 1 x per week of 1 x per 14 dagen je spieren lekker los te laten maken en eventuele problemen te laten verhelpen. Spieren blijven zodoende soepel en, wat veel belangrijker is, de kans op blessures neemt af. Langdurige uitval door een blessure... daar zit je toch niet op te wachten?

Tijdens een intakegesprek met een gediplomeerd sportmasseur wordt er van alles gevraagd: over de sport, de trainingsintensiteit, de ondergrond waarop men traint, de kleding, het schoeisel etc. en eventuele klachten. Hij zal het lichaam bekijken en testen uitvoeren. Geef gewoon duidelijk antwoord zodat de masseur weet hoe hij moet (be)handelen en de juiste adviezen moet geven.

Een sportmassage is een stevige massage waarbij door middel van strijkingen en knedingen in de spieren en in de huid, oude, opgehoopte afvalstoffen worden afgevoerd, zodat er dan ruimte komt voor verse aanvoer. Een sportmassage kan voor of na een te leveren prestatie worden toegepast. Een stijve nek of pijnlijke spieren kunnen door deze vorm van massage verlicht worden of geheel verholpen.

Naar een sportmasseur ga je dus niet alleen met een blessure… je spieren laten onderhouden vermindert de kans op blessures en verhoogt je prestatie. 


Eigenlijk daarom

Omdat je bij een sportmasseur in goede handen bent en een specialist hebt op gebied van sport, sportverzorging en blessurepreventie. Dus neem eens contact op met een erkend sport masseur. Als je nu een team player bent of een individuele sporter de sportmasseur kan je helpen je sport beter te beoefenen en helpen blessures te voorkomen.